Clos Pachem és un celler situat al centre de Gratallops, al cor de la DOQ Priorat. Dedicats a elaborar vins sincers del territori amb el màxim respecte per la natura i les persones que treballen la terra.
Michel Grupper transmet els seus valors de família en un icònic edifici, envoltat d’un equip que, amb passió i dedicació, interpreta el territori des del costat més subtil.
Sostenibilitat. Aquesta és la paraula que marca el nostre camí. De la mà del prestigiós estudi Harquitectes de Barcelona es va fer realitat el desig d’una arquitectura sostenible. Construït amb materials naturals, senzills i duradors, el celler ens permet elaborar els nostres vins en harmonia i amb el màxim respecte pel medi ambient.
La vinya és el bressol dels nostres vins. La finca Planassos situada a Gratallops és la il·lustració de la nostra filosofia: tenir cura de la terra i les vinyes utilitzant pràctiques ecològiques i biodinàmiques, promovent la biodiversitat i formar part de la complexitat de la natura.
El nostre objectiu és simple, tornar a la natura el que ens dóna: respecte i amor pel vi.
Per als aficionats/ades que vulguin descobrir els nostres vins i la seva elaboració, apreciar l’arquitectura del celler i conèixer l’equip, les nostres portes sempre estan obertes per compartir la nostra passió amb tots vosaltres.
Clos Pachem és un homenatge als projectes que transcendeixen les generacions, com els bons vins.
Pachem representa els noms dels meus fills: Paul, Charles i Emma.
Autòcton de Porrera, fill de viticultors locals i amb més de 16 anys d’experiència al sector del vi.
Després de 7 anys treballant a cellers locals, Pau decideix començar la carrera d’Enologia a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i fer un pas més enllà.
Després d’acabar la carrera marxa a la zona de Porto, a Portugal, on coneixerà un món vitivinícola de noves dimensions i completament diferent al que havia conegut al Priorat.
Després de la seva experiència a Portugal decideix tornar a Catalunya i després d’una pa-rada al Penedès, acaba tornant a la seva llar, al Priorat.
Pep està al càrrec de les nostres vinyes i elabora els nostres vins.
Original de Santa Coloma de Queralt, amb una llarga experiència com a enginyer civil, la seva vida dóna un gir durant un viatge a l’Austràlia on es va trobar amb la viticultura, experiència que l’enamora i canvia el rumb de la seva vida.
Al tornar a casa decideix formar-se com a enòleg a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.
Durant els darrers 7 anys ha tingut l’oportunitat de treballar a Napa Valley (Califòrnia), Penedès, Gredos i actualment al Priorat.
Ajuda gestionant diferents àrees com l’administració, el màrqueting i l’enoturisme… cuidant de la vinya i ajudant a la bodega quan surgeix l’oportunitat.
Nascuda a Brest (França), l’Audrey és francesa amb arrels andaluses. Filla de pares militars, la seva infància ha sigut marcada per mudances i estàncies, el que li ha donat el gust pels viatges.
Enòloga i enginyera agrònoma de formació, va treballar en varies regions vitícoles prestigioses: Bordeus, Borgonya, Châteauneuf-duPape. Va descobrir el Priorat de casualitat, al fer sis mesos de pràctiques en una bodega de la zona, i es va enamorar. Així que, dos dies desprès d’acabar la carrera va fer les maletes per establir-se a Poboleda. Després d’uns mesos treballant a la vinya i en els vins en diferents bodegues, va arribar a Clos Pachem per formar part d’un nou projecte.
Apassionada pel món del vi, dedica el seu temps lliure a cuidar una hectàrea de vinya per compte propi.
Fundador i gerent actiu a Clos Pachem.
Nascut a França, fill de mare suïssa i pare francès.
El seu pare, gran amant de la cultura del vi, li va ensenyar i va compartir amb ell aquesta passió.
Michel, format com a metge cirurgià, (actualment segueix al capdavant d’una fundació mèdica que ajuda a nens en països subdesenvolupats) ha participat durant més de 20 anys en associacions d’esdeveniments del món del vi. És també cofundador d’un “celler urbà” a París (Les Vignerons Parisiens) així combina feina i passió.
Fa 10 anys l’atzar el va portar al Priorat, quedant fascinat pel paisatge i per les persones d’aquest territori vinícola.
D’aquí sorgeix Clos Pachem com a resposta d’aquestes vivències i una passió que no te fi.
Situat al casc antic de Gratallops, el celler ens mostra com la sostenibilitat es pot manifestar de diferents maneres: amb l’arquitectura, el paisatge i les persones.