La nostra història

L'any 2015 Michel Grupper comença al Priorat el projecte vitivinícola global al que dóna nom de Clos Pachem, un acrònim dels noms dels seus fills: PAul, CHarles i EMma. Un celler centrat en la seva gent, en la història del Priorat i en una filosofia de cultiu sostenible, que permet la creació de vins subtils i elegants que creen experiències i acompanyen moments únics.

La visió d'aquest projecte és donar a conèixer el Priorat i les seves meravelles, recolzant l'activitat enoturística, integrant en el seu paisatge un celler amb una arquitectura sostenible i respectuosa d'aquest territori. El nostre celler serveix al Priorat, no el contrari.

Construït amb materials naturals, senzills i duradors, l'edifici s'integra perfectament en el casc històric de Gratallops, convidant als vianants a conèixer el celler a través d'un passatge interior, concebut com a espai públic i zona de benvinguda.

Es tracta d'un celler accessible, acollidor i obert a tots els que volen descobrir o redescobrir el Priorat i les seves múltiples facetes.

En poques paraules, Clos Pachem és un projecte global que aspira a crear experiències sensacionals i a produir vins que acompanyen moments únics perquè us enamoreu del Priorat tal i com ho va fer en Michel Grupper.

Equip

Clos Pachem està format per persones que comparteixen valors comuns i una gran motivació. Creant un ambient multidisciplinar i polivalent, a la vegada que vetllem pel benestar de les persones i dels nostres recursos naturals.

Michel Grupper

Fundador

Josep Riba Comaposada

Responsable Enòleg i Viticultor

Gemma Morató

Directora de Vendes & Sommelier

Janina Saumell Serra

Jordi Rovira

Mohammed Baadoudi

Michael Grupper

Fundador

Fundador i gerent actiu a Clos Pachem.

Nascut a França, fill de mare suïssa i pare francès.
El seu pare, gran amant de la cultura del vi, li va ensenyar i va compartir amb ell aquesta passió.

Michel, format com a metge cirurgià, (actualment segueix al capdavant d’una fundació mèdica que ajuda a nens en països subdesenvolupats) ha participat durant més de 20 anys en associacions d’esdeveniments del món del vi. És també cofundador d’un “celler urbà” a París (Les Vignerons Parisiens) així combina feina i passió.

Fa 10 anys l’atzar el va portar al Priorat, quedant fascinat pel paisatge i per les persones d’aquest territori vinícola.
D’aquí sorgeix Clos Pachem com a resposta d’aquestes vivències i una passió que no te fi.

Situat al casc antic de Gratallops, el celler ens mostra com la sostenibilitat es pot manifestar de diferents maneres: amb l’arquitectura, el paisatge i les persones.

Josep Riba Comaposada

Responsable Enòleg i Viticultor

Pep està al càrrec de les nostres vinyes i elabora els nostres vins.

Original de Santa Coloma de Queralt, amb una llarga experiència com a enginyer civil, la seva vida dóna un gir durant un viatge a l’Austràlia on es va trobar amb la viticultura, experiència que l’enamora i canvia el rumb de la seva vida.

Al tornar a casa decideix formar-se com a enòleg a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

Durant els darrers 7 anys ha tingut l’oportunitat de treballar a Napa Valley (Califòrnia), Penedès, Gredos i actualment al Priorat.

Gemma Morató

Directora de Vendes & Sommelier

Vaig créixer al Penedès, envoltada de vinyes i d’una vibrant cultura del vi i em van influir des de ben petita. A la universitat em vaig llicenciar en Llengua Espanyola i després vaig ser professora, feina que vaig compaginar amb la meva formació en qualitat i, posteriorment, vaig treballar com a Responsable de Qualitat.

En el meu temps lliure m’agradava visitar cellers, tastar una gran varietat de vins i conèixer qui els feia. Em vaig adonar que m’agradaria treballar al sector vinícola, així que vaig estudiar Comerç Exterior i també Sommelieria i vaig treballar a diversos cellers del Penedès i dels voltants.

Seguir la teva passió és una experiència molt enriquidora, especialment treballant en un lloc de somni com és el Priorat i en particular aquest increïble celler i , ara, compartint els seus vins amb el món.

Janina Saumell Serra

Soc filla de família pagesa i elaboradora de vins ecològics a Rodonyà, Alt Camp. Sempre he estat a prop de la vinya i del vi i no m’imagino la meva vida lluny d’aquest món.

Vaig estudiar Administració i Finances i posteriorment em vaig formar com a Sommelier. L’experiència adquirida durant aquests anys m’ha permès desenvolupar-me en la part documental, sensorial i comercial d’un petit celler. És essencial seguir descobrint i créixer en un sector que no deixa de reinventar-se.

Per a mi és una gran oportunitat formar part de Clos Pachem i aprendre més sobre la màgia del Priorat envoltada de grans vins i millors persones.

Jordi Rovira

Nascut a Cambrils el 1999 i amb unes terres del seu avi amb raïms de moscatell i garnatxa que l’enllacen amb el passat, el Jordi decideix començar la carrera d’enologia a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona graduant-se com a enòleg l’any 2021.

Després d’acabar la carrera treballa a diferents cellers de la zona del Priorat i estableix la seva residència a Cornudella del Montsant.

El seu amor pel Priorat, la natura, el vi i la seva terra en fan una persona motivada pel seu treball i defensora dels vins i cultura catalana, amb moltes ganes d’aprendre, aportar la seva visió i representar aquesta regió a tot el món.

Mohammed Baadoudi

Nascut a Nador l’any 1972 dedica la seva vida a l’agricultura al Marroc. Anys més tard, decideix emprendre un viatge a la Península Ibèrica per treballar a diferents llocs del sud d’Espanya i així poder mantenir la seva família.

Aconsegueix el permís de residència l’any 2019 treballant en hivernacles d’Almeria i posteriorment es trasllada a la zona del Priorat per treballar com a viticultor.

Treballa temporalment en diferents cellers al camp fins que el 2021 s’incorpora a l’equip de Clos Pachem per realitzar les diferents tasques de les nostres finques.

Treballador incansable i bon aprenent esperant algun dia poder complir el somni de reunir tota la família de nou.

Paco Rubio

Nacional / Events

Nascut a Usagre ( Badajoz), es forma a Hosteleria i Turisme a l’Escola d’Hostaleria de Cambrils ( Tarragona ). Després completa la seva formació treballant a diferents establiments hotelers de França, Anglaterra i Suïssa, tornant a Barcelona per treballar a l’Hotel Arts, on és nomenat Sumiller de l’Hotel.

Després, el naixement de les seves filles fa canviar el seu rumb i encaminar la seva carrera professional al món comercial, sempre vinculat al vi.

Diferents experiències laborals en els diferents aspectes de la comercialització del vi, el dirigeixen a aterrar al cor del Priorat.

Pau Peyri Pellicer

Viticultor i Enòleg

Autòcton de Porrera, fill de viticultors locals i amb més de 16 anys d’experiència al sector del vi.

Després de 7 anys treballant a cellers locals, Pau decideix començar la carrera d’Enologia a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i fer un pas més enllà.

Després d’acabar la carrera marxa a la zona de Porto, a Portugal, on coneixerà un món vitivinícola de noves dimensions i completament diferent al que havia conegut al Priorat.

Després de la seva experiència a Portugal decideix tornar a Catalunya i després d’una pa-rada al Penedès, acaba tornant a la seva llar, al Priorat.

Reserves

Envia la sol·licitud de reserva o contacta directament amb nosaltres a winetourism@clospachem.com o a l’  (+34) 621 690 521

Comunica't

Celler
Export
Nacional / Events
Fundador
Vinya i Celler

Com podem ajudar-te?

Comunícate

Bodega
Export
Nacional / Eventos
Fundador
Viña y Bodega

¿Cómo podemos ayudarte?