Admin/Events
- Audrey García
- T/ +34 621 229 185
Fundador
- Michel Grupper
- T/ +41 796 375 086
Vinya i Celler
- Josep Riba Comaposada
- T/ +34 660 351 494
Aquest vi està elaborat majoritàriament de raïm de Garnatxa procedent de diferents zones de la DOQ Priorat, la qual cosa ens permet pintar un llenç amb les diferents terrers.
30 Agost del 2018.
Igual que tots els treballs que realitzem a la vinya, la verema és manual. Es realitza amb caixes de 12 kg amb una primera selecció del raïm en el camp seguida d’una segona selecció en el celler per a assegurar una qualitat màxima.
Els terrers es vinifiquen per separat, a temperatura controlada, en dipòsits d’acer inoxidable.
La fermentació és espontània, realitzada amb llevats indígenes del mateix raïm. Les maceracions són curtes, de 8 a 10 dies, durant les quals realitzem remuntats suaus del most per a obtenir una extracció molt subtil.
A continuació es realitza la fermentació maloláctica, seguida d’una criança de 8 mesos en dipòsits d’acer inoxidable i formigó.
Grau alcohòlic: 13.5%
Encara que provingui d’una zona molt càlida, aquesta anyada caracteritzada per una primavera plujosa i precipitacions abans de verema, juntament amb la baixa extracció en fermentació, fan de Pachem 2018 un vi àgil, fresc i fàcil de beure.
El nas es caracteritza per aromes molt fines i elegants, on podem trobar una combinació de fruites vermelles fresques, de maduixes i cireres especialment, i una diversitat de plantes aromàtiques, com el fonoll amb uns certs tocs anisats.
En boca conserva una bona acidesa que li dóna una gran direcció, sense perdre golositat, fruita i complexitat. El seu tall fi, directe i pur, li confereixen una marcada personalitat.
Pachem és un vi que, sense perdre identitat, ens convida donar curs a la nostra creativitat.
Pachem és un vi lleuger però directe que es combina perfectament amb les carns blanques i els plats fins. La seva bona acidesa ens convida a repetir després d’una primera copa.
Així doncs, Pachem és un vi perquè el puguem gaudir en qualsevol moment de l’any: ja sigui a copes o amb menjar pel mig; per a compartir, en família i amb amics.
Aquest vi està elaborat majoritàriament de raïm de Garnatxa procedent de diferents zones de la DOQ Priorat, la qual cosa ens permet pintar un llenç amb les diferents terrers.
2 setembre 2019.
Igual que tots els treballs que realitzem a la vinya, la verema és manual. Es realitza amb caixes de 12 kg amb una primera selecció del raïm en el camp seguida d’una segona selecció en el celler per a assegurar una qualitat màxima.
Els terrers es vinifiquen per separat, a temperatura controlada, en dipòsits d’acer inoxidable.
La fermentació és espontània, realitzada amb llevats indígenes del mateix raïm. Les maceracions són curtes, de 8 a 10 dies, durant les quals realitzem remuntats suaus del most per a obtenir una extracció molt subtil.
A continuació es realitza la fermentació maloláctica, seguida d’una criança de 8 mesos en dipòsits d’acer inoxidable i formigó.
Grau alcohòlic: 14%
L’anyada 2019, molt càlida, fa del Pachem 2019 un vi amb més cos que l’anyada anterior, però sense perdre frescor i suavitat, característiques del Pachem, que conservem gràcies a una baixa extracció en fermentació.
El nas està marcat per aromes minerals acompanyades per aromes de fruites vermelles fresques, maduixes i cireres especialment. En nas, es pot notar una diversitat de plantes aromàtiques, com el fonoll amb uns certs tocs anisats.
En boca el vi és fresc, directe i mineral, característic dels sòls de llicorella.
Aquest vi expressa l’heterogeneïtat de sòls del Priorat de manera alegre, complexa i elegant alhora.
Pachem és un vi delicat però directe i complex. És un vi polivalent que pot ser degustat tant a copes com en menjars variats: des d’una taula de formatges i embotits fins a un plat d’estofat.
És un vi negre per a prendre en totes les estacions de l’any. La seva frescor i la seva suavitat fan del Pachem el vi perfecte per a acompanyar les barbacoes d’estiu.
Autòcton de Porrera, fill de viticultors locals i amb més de 16 anys d’experiència al sector del vi.
Després de 7 anys treballant a cellers locals, Pau decideix començar la carrera d’Enologia a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i fer un pas més enllà.
Després d’acabar la carrera marxa a la zona de Porto, a Portugal, on coneixerà un món vitivinícola de noves dimensions i completament diferent al que havia conegut al Priorat.
Després de la seva experiència a Portugal decideix tornar a Catalunya i després d’una pa-rada al Penedès, acaba tornant a la seva llar, al Priorat.
Pep està al càrrec de les nostres vinyes i elabora els nostres vins.
Original de Santa Coloma de Queralt, amb una llarga experiència com a enginyer civil, la seva vida dóna un gir durant un viatge a l’Austràlia on es va trobar amb la viticultura, experiència que l’enamora i canvia el rumb de la seva vida.
Al tornar a casa decideix formar-se com a enòleg a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.
Durant els darrers 7 anys ha tingut l’oportunitat de treballar a Napa Valley (Califòrnia), Penedès, Gredos i actualment al Priorat.
Ajuda gestionant diferents àrees com l’administració, el màrqueting i l’enoturisme… cuidant de la vinya i ajudant a la bodega quan surgeix l’oportunitat.
Nascuda a Brest (França), l’Audrey és francesa amb arrels andaluses. Filla de pares militars, la seva infància ha sigut marcada per mudances i estàncies, el que li ha donat el gust pels viatges.
Enòloga i enginyera agrònoma de formació, va treballar en varies regions vitícoles prestigioses: Bordeus, Borgonya, Châteauneuf-duPape. Va descobrir el Priorat de casualitat, al fer sis mesos de pràctiques en una bodega de la zona, i es va enamorar. Així que, dos dies desprès d’acabar la carrera va fer les maletes per establir-se a Poboleda. Després d’uns mesos treballant a la vinya i en els vins en diferents bodegues, va arribar a Clos Pachem per formar part d’un nou projecte.
Apassionada pel món del vi, dedica el seu temps lliure a cuidar una hectàrea de vinya per compte propi.
Fundador i gerent actiu a Clos Pachem.
Nascut a França, fill de mare suïssa i pare francès.
El seu pare, gran amant de la cultura del vi, li va ensenyar i va compartir amb ell aquesta passió.
Michel, format com a metge cirurgià, (actualment segueix al capdavant d’una fundació mèdica que ajuda a nens en països subdesenvolupats) ha participat durant més de 20 anys en associacions d’esdeveniments del món del vi. És també cofundador d’un “celler urbà” a París (Les Vignerons Parisiens) així combina feina i passió.
Fa 10 anys l’atzar el va portar al Priorat, quedant fascinat pel paisatge i per les persones d’aquest territori vinícola.
D’aquí sorgeix Clos Pachem com a resposta d’aquestes vivències i una passió que no te fi.
Situat al casc antic de Gratallops, el celler ens mostra com la sostenibilitat es pot manifestar de diferents maneres: amb l’arquitectura, el paisatge i les persones.